Kelkit Türk Eğitim-Sen'den Tunceli-Elazığ-Diyarbakır Gezisi

Yaşam 04.07.2024 - 16:32, Güncelleme: 04.07.2024 - 16:54 1659 kez okundu.
 

Kelkit Türk Eğitim-Sen'den Tunceli-Elazığ-Diyarbakır Gezisi

Kelkit Türk Eğitim_Sen Ailesi Tunceli, Elazığ ve Diyarbakır illerine gezi düzenledi.
Kelkit Türk Eğitim Sen Ailesi gezisinde Tunceli'de  Motofest'e katılarak Retrobus konserini dinlediler.Ardından Ovacık ilçesinde bulunan,halk tarafından kutsal kabul edilen ve sarp kayalardan akan 40 su kaynağından çıkan Munzur Gözeleri'ni gezip serinlediler. Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan Kara Leylek ve Saklı Kanyonu gezdiler.Elazığ'da Palu'da bulunan Urartu dönemine ait kitabe, kaya mezarları,kaya tünelleri, tapınaklar,su sarnıçları gibi eşine az rastlanan ve Evliya Çelebi'nin ifadesiyle ''Göğe baş uzatmış bir kale olan Palu kalesi'ni'' ziyaret ettiler. Diyarbakır Eğil'de tekne turu yaptıktan sonra peygamber mezarlarını ziyaret ederek (Hz.Elyasa,Hz Zulkif) dualar okudular.Ardından Diyarbakır Malabadi ve On Gözlü Köprü'yü Diyarbakır Kalesi ve Surlarını,Ulu camii'ni,Hevsel bahçelerini Dört Ayaklı Minareyi,Giragos Kilise'sini gezdiler. Kelkit Türk Eğitim Sen İlçe Başkan Nihat KÖKSAL çok eğlenceli bir gezi olduğunu belirterek geziye katılan herkese teşekkür etti ve doğa ve kültürel gezilerinin devam edeceğini söyledi.
Kelkit Türk Eğitim_Sen Ailesi Tunceli, Elazığ ve Diyarbakır illerine gezi düzenledi.

Kelkit Türk Eğitim Sen Ailesi gezisinde Tunceli'de  Motofest'e katılarak Retrobus konserini dinlediler.Ardından Ovacık ilçesinde bulunan,halk tarafından kutsal kabul edilen ve sarp kayalardan akan 40 su kaynağından çıkan Munzur Gözeleri'ni gezip serinlediler.

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan Kara Leylek ve Saklı Kanyonu gezdiler.Elazığ'da Palu'da bulunan Urartu dönemine ait kitabe, kaya mezarları,kaya tünelleri, tapınaklar,su sarnıçları gibi eşine az rastlanan ve Evliya Çelebi'nin ifadesiyle ''Göğe baş uzatmış bir kale olan Palu kalesi'ni'' ziyaret ettiler.

Diyarbakır Eğil'de tekne turu yaptıktan sonra peygamber mezarlarını ziyaret ederek (Hz.Elyasa,Hz Zulkif) dualar okudular.Ardından Diyarbakır Malabadi ve On Gözlü Köprü'yü Diyarbakır Kalesi ve Surlarını,Ulu camii'ni,Hevsel bahçelerini Dört Ayaklı Minareyi,Giragos Kilise'sini gezdiler.

Kelkit Türk Eğitim Sen İlçe Başkan Nihat KÖKSAL çok eğlenceli bir gezi olduğunu belirterek geziye katılan herkese teşekkür etti ve doğa ve kültürel gezilerinin devam edeceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.