Kelkit'in Kınalı Keklikleri Bu Kez Sinop'ta Doğaya Salındı

Yaşam 11.07.2024 - 17:33, Güncelleme: 11.07.2024 - 17:44 6773+ kez okundu.
 

Kelkit'in Kınalı Keklikleri Bu Kez Sinop'ta Doğaya Salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğünce 300 kınalı keklik doğaya salındı.
Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonundan getirilen kınalı keklikler ahenkle doğaya kanat çırptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop İl Şube Müdürlüğünce, “Kanatlı Yaban Hayvanı Yetiştirme Programı" kapsamında azalan kınalı keklik popülasyonunu desteklemek amacıyla 300 kınalı keklik Sinop'un Boyabat ilçesinde yaban hayatı yerleştirme sahasında doğa ile buluşturuldu. Doğada bulunan yaban hayvanlarının korunması, hayvan popülasyonlarının artırılması ve ekolojik yaşam dengesinin korunması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen proje ile 300 kınalı keklik doğayla buluştu. 
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğünce 300 kınalı keklik doğaya salındı.

Kelkit Kınalı Keklik Üretme İstasyonundan getirilen kınalı keklikler ahenkle doğaya kanat çırptı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop İl Şube Müdürlüğünce, “Kanatlı Yaban Hayvanı Yetiştirme Programı" kapsamında azalan kınalı keklik popülasyonunu desteklemek amacıyla 300 kınalı keklik Sinop'un Boyabat ilçesinde yaban hayatı yerleştirme sahasında doğa ile buluşturuldu.

Doğada bulunan yaban hayvanlarının korunması, hayvan popülasyonlarının artırılması ve ekolojik yaşam dengesinin korunması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülen proje ile 300 kınalı keklik doğayla buluştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.