Kelkit'te 43 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi

Yaşam 22.07.2024 - 08:16, Güncelleme: 22.07.2024 - 08:23 3655+ kez okundu.
 

Kelkit'te 43 Hafız İçin İcazet Töreni Düzenlendi

Kelkit İlçe Müftülüğüne bağlı Ünlüpınar Beldesi Kur’an kursunda hafızlık eğitimi başarıyla tamamlayan 43 hafız için icazet töreni düzenlendi.
Yunus Emre camisinde düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, 22. Dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Reisul Kurra Vekili Talip Akbal, Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün, İlçe müftüleri, ilçe protokolü, hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran tilaveti ve dualar eşliğinde yapılan icazet töreninde konuşan Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün, 43 öğrencinin eğitimlerini başarıyla tamamlayarak icazet hakkı kazandıklarını söyledi. “Sizin En Hayırlınız Kur'an'ı Öğrenen ve Öğretenlerdir” Hafızlığın Kur'an-ı Kerim'in başından sonuna kadar ezberlenmesi, zihinde tutulması ve muhafaza edilmesi anlamına geldiğini kaydeden Müftü Hüseyin Gün, “Hafızlığın asr-ı saadetten günümüze kadar kıymeti ölçülmez bir ameldir. Allah Celle Celaluhu sözün en güzelini hidayet rehberi olarak ve bütün güzel söz söyleyenlere meydan okuyarak bize indirmiştir. Kur'an-ı Kerim indirilmeden önce cani bir hayat yaşayan, hatta hiçbir şey okumamış kimseler, Kur'an'dan sonra, O'nun rehberliğinde yeryüzünün dâhileri, kahramanları, âlimleri olmuşlardır. Bu ilahi vahiy sayesinde, taştan daha sert olan kalple yumuşamış, düşmanlığın yerine kardeşlik, zulmün yerine adalet ve ihsan almıştır. Bir kişi, yani Resulullah Aleyhisselatü Vesselam'ın önderliğinde Kur'an'la çıkılan yol, Allah Cellu Celaluhu'nun izniyle bugüne kadar binlerce hafızın gönlünde Kur'an-ı Kerim'i nakşedildiği bir kıymetli ameliye dönüşmüştür. Tarihte ve yeryüzünde ilk hafız olan Hz. Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesselam Efendimiz müjdelemiş ki; “Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerdir”. Aynı zamanda “Benim ümmetimin en şerefleri Kur'an'ın muhafızı olan hafızlar” ifadesinden de anlıyoruz ki Peygamberimiz ile başlayan bu yolculuk günümüze kadar artarak Kur'an'ın gönüllere nakşedilmesi devam ede gelmiştir” dedi. Kelkit Kaymakamı Kadir Ilgın da hafızlığını bitiren 43 öğrenciye seslenerek, “Bizim için çok değerlisiniz. Sizlerden istirhamımım dualarınızda her daim devletimize, milletimize, bu tür hizmetlerde bulunanlara yer vermenizdir” dedi.
Kelkit İlçe Müftülüğüne bağlı Ünlüpınar Beldesi Kur’an kursunda hafızlık eğitimi başarıyla tamamlayan 43 hafız için icazet töreni düzenlendi.

Yunus Emre camisinde düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, gümüşhane haberleri">Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, 22. Dönem Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Reisul Kurra Vekili Talip Akbal, Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün, İlçe müftüleri, ilçe protokolü, hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran tilaveti ve dualar eşliğinde yapılan icazet töreninde konuşan Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün, 43 öğrencinin eğitimlerini başarıyla tamamlayarak icazet hakkı kazandıklarını söyledi.

“Sizin En Hayırlınız Kur'an'ı Öğrenen ve Öğretenlerdir”

Hafızlığın Kur'an-ı Kerim'in başından sonuna kadar ezberlenmesi, zihinde tutulması ve muhafaza edilmesi anlamına geldiğini kaydeden Müftü Hüseyin Gün, “Hafızlığın asr-ı saadetten günümüze kadar kıymeti ölçülmez bir ameldir. Allah Celle Celaluhu sözün en güzelini hidayet rehberi olarak ve bütün güzel söz söyleyenlere meydan okuyarak bize indirmiştir. Kur'an-ı Kerim indirilmeden önce cani bir hayat yaşayan, hatta hiçbir şey okumamış kimseler, Kur'an'dan sonra, O'nun rehberliğinde yeryüzünün dâhileri, kahramanları, âlimleri olmuşlardır. Bu ilahi vahiy sayesinde, taştan daha sert olan kalple yumuşamış, düşmanlığın yerine kardeşlik, zulmün yerine adalet ve ihsan almıştır.

Bir kişi, yani Resulullah Aleyhisselatü Vesselam'ın önderliğinde Kur'an'la çıkılan yol, Allah Cellu Celaluhu'nun izniyle bugüne kadar binlerce hafızın gönlünde Kur'an-ı Kerim'i nakşedildiği bir kıymetli ameliye dönüşmüştür. Tarihte ve yeryüzünde ilk hafız olan Hz. Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesselam Efendimiz müjdelemiş ki; “Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerdir”. Aynı zamanda “Benim ümmetimin en şerefleri Kur'an'ın muhafızı olan hafızlar” ifadesinden de anlıyoruz ki Peygamberimiz ile başlayan bu yolculuk günümüze kadar artarak Kur'an'ın gönüllere nakşedilmesi devam ede gelmiştir” dedi.

Kelkit Kaymakamı Kadir Ilgın da hafızlığını bitiren 43 öğrenciye seslenerek, “Bizim için çok değerlisiniz. Sizlerden istirhamımım dualarınızda her daim devletimize, milletimize, bu tür hizmetlerde bulunanlara yer vermenizdir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.