Kene Kabusuna Dikkat

Yaşam 20.06.2024 - 13:38, Güncelleme: 20.06.2024 - 13:59 6172+ kez okundu.
 

Kene Kabusuna Dikkat

Sıcak havaların artmasıyla birlikte Kelkit vadisinde kene vakalarında artış gözlendi.Bayram tatili ile birlikte piknik yapmaya giden vatandaşların kene tedbiri almaları hayati önem taşıyor.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte piknik sezonu açıldı. Ancak, doğayla iç içe vakit geçirmenin keyfi, kenelerle ilgili riskleri de beraberinde getiriyor. Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek amacıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmeli.Oturulacak yerlere de açık renkli örtü serilmeli.  Hayvanların üzerindeki keneye, hayvanların kan ve idrarına çıplak elle dokunulmamalı. Riskli alanlardan döndükten sonra kene olup olmadığını görmek için vücudun ve elbiselerin her yerine dikkatlice bakılmalı. Vücudun özellikle diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dâhil kontrol edilmeli ya da ettirilmeli.
Sıcak havaların artmasıyla birlikte Kelkit vadisinde kene vakalarında artış gözlendi.Bayram tatili ile birlikte piknik yapmaya giden vatandaşların kene tedbiri almaları hayati önem taşıyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte piknik sezonu açıldı. Ancak, doğayla iç içe vakit geçirmenin keyfi, kenelerle ilgili riskleri de beraberinde getiriyor.

Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek amacıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmeli.Oturulacak yerlere de açık renkli örtü serilmeli. 

Hayvanların üzerindeki keneye, hayvanların kan ve idrarına çıplak elle dokunulmamalı. Riskli alanlardan döndükten sonra kene olup olmadığını görmek için vücudun ve elbiselerin her yerine dikkatlice bakılmalı. Vücudun özellikle diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dâhil kontrol edilmeli ya da ettirilmeli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.