Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kürtün'deki Proje Meyvelerini Vermeye Başladı

Yaşam 29.06.2024 - 13:16, Güncelleme: 29.06.2024 - 13:21 2544 kez okundu.
 

Kürtün'deki Proje Meyvelerini Vermeye Başladı

Kürtün'deki “Orman Köyleri Aronya Yetiştiriyor” projesi kapsamında tesis edilen bahçeler ürün vermeye başladı.
Orman Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesapları üzerinden tesis edilen bahçeler ile ilgili yayınlanan güncel videoda  “süper meyve” olarak tanımlanan Aronya bahçeleri havadan görüntülendi. Anavatanı Kuzey Amerika olan, içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde hücreleri yenileyip vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren Aronya meyvesinin Kürtün’de ki bahçelerinden dönüm başına 1-1,5 tona kadar ürün alınması bekleniyor. Bölge için fasulyeden sonra alternatif bir ürün olacak Aronya meyvesi küçük tarım arazileri bulunan ilçede vatandaşlara yüksek verim oranıyla yeni bir gelir kapısı aralayacağı değerlendiriliyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nün Of ilçesindeki fidanlığından temin edilen fidanların bahçeye dönüştüğünü gösteren videoda, Kürtün için değerli bir ürüne dönüşen Aronya meyvesinin 2021 yılı ile birlikte başlayan sürecinin geldiği nokta gözler önüne seriliyor. 2023 yılında yapılan Aronya fidesi dağıtımında konuşan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Kürtün'ün coğrafi yapısı gibi iklim özelliklerinin de Aronya yetiştiriciliğine uygun olduğunu vurgulamış, "El ele verirsek fasulyeden sonra bir tarımsal ürünü daha ilçemize kazandırmış oluruz. Sizlerden tek istediğimiz bu ürüne sahip çıkmanız, bu ürünü Kürtün’ün bir marka değeri haline getirmeniz" ifadelerini kullanmıştı.
Kürtün'deki “Orman Köyleri Aronya Yetiştiriyor” projesi kapsamında tesis edilen bahçeler ürün vermeye başladı.

Orman Bölge Müdürlüğü sosyal medya hesapları üzerinden tesis edilen bahçeler ile ilgili yayınlanan güncel videoda  “süper meyve” olarak tanımlanan Aronya bahçeleri havadan görüntülendi.

Anavatanı Kuzey Amerika olan, içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde hücreleri yenileyip vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren Aronya meyvesinin Kürtün’de ki bahçelerinden dönüm başına 1-1,5 tona kadar ürün alınması bekleniyor. Bölge için fasulyeden sonra alternatif bir ürün olacak Aronya meyvesi küçük tarım arazileri bulunan ilçede vatandaşlara yüksek verim oranıyla yeni bir gelir kapısı aralayacağı değerlendiriliyor.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün Of ilçesindeki fidanlığından temin edilen fidanların bahçeye dönüştüğünü gösteren videoda, Kürtün için değerli bir ürüne dönüşen Aronya meyvesinin 2021 yılı ile birlikte başlayan sürecinin geldiği nokta gözler önüne seriliyor.

2023 yılında yapılan Aronya fidesi dağıtımında konuşan Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Kürtün'ün coğrafi yapısı gibi iklim özelliklerinin de Aronya yetiştiriciliğine uygun olduğunu vurgulamış, "El ele verirsek fasulyeden sonra bir tarımsal ürünü daha ilçemize kazandırmış oluruz. Sizlerden tek istediğimiz bu ürüne sahip çıkmanız, bu ürünü Kürtün’ün bir marka değeri haline getirmeniz" ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.