Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Şiran'da Ayılar Meyve Bahçesini Tarumar Etti

Yaşam 04.07.2024 - 14:25, Güncelleme: 04.07.2024 - 14:30 1821 kez okundu.
 

Şiran'da Ayılar Meyve Bahçesini Tarumar Etti

Gümüşhane’nin Şiran İlçesi Yedibölük Köyünde 12 dönümlük meyve bahçesi ayıların saldırısına uğradı.
Yaklaşık 1000 adet Sertifikalı elma fidanından oluşan bahçeye giren ayılar 50’nin üzerinde fidanı tahrip etti. Geçtiğimiz günlerde  yaşanan olayda bahçeye giren ayı veya ayılar, henüz meyveye durmuş fidanların bazılarını dibinden kopartırken bazı fidanların dallarını kırarak zarar verdi. Yaklaşık 10 yıl önce yaşadığı İsviçre’den memleketi Şiran’a, Yedibölük Köyüne dönen Eyüp Sarı, Erzincan’dan sertifikalı olarak aldığı 1000 fidanı kendi arazisine dikip meyve verir hale getirirken, verilen emeğin, harcanan paranın bu şekilde heba olmasına tepki gösterdi. Doğal hayat diyerek ayı popülasyonunda ciddi bir artış yaşandığını, arıcılar başta olmak üzere köylerde ikamet edenlerin bu sorunla karşı karşıya bırakıldığını kaydeden 65 yaşındaki Eyüp Sarı, “Ayıları vurmanın cezası var, biliyoruz. Bizlerde bu canlıların silahla katledilmesini istemiyoruz ancak sadece yasa koyarak sorumluluktan kurtaramazsınız. Eğer hayvanlara sahip çıkıyorsanız ona gör uygulamalar yapmak durumundasınız. Kırsal alanlarda bu hayvanlar için yemleme çalışmalarının yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Gümüşhane’nin Şiran İlçesi Yedibölük Köyünde 12 dönümlük meyve bahçesi ayıların saldırısına uğradı.

Yaklaşık 1000 adet Sertifikalı elma fidanından oluşan bahçeye giren ayılar 50’nin üzerinde fidanı tahrip etti.

Geçtiğimiz günlerde  yaşanan olayda bahçeye giren ayı veya ayılar, henüz meyveye durmuş fidanların bazılarını dibinden kopartırken bazı fidanların dallarını kırarak zarar verdi.

Yaklaşık 10 yıl önce yaşadığı İsviçre’den memleketi Şiran’a, Yedibölük Köyüne dönen Eyüp Sarı, Erzincan’dan sertifikalı olarak aldığı 1000 fidanı kendi arazisine dikip meyve verir hale getirirken, verilen emeğin, harcanan paranın bu şekilde heba olmasına tepki gösterdi.

Doğal hayat diyerek ayı popülasyonunda ciddi bir artış yaşandığını, arıcılar başta olmak üzere köylerde ikamet edenlerin bu sorunla karşı karşıya bırakıldığını kaydeden 65 yaşındaki Eyüp Sarı, “Ayıları vurmanın cezası var, biliyoruz. Bizlerde bu canlıların silahla katledilmesini istemiyoruz ancak sadece yasa koyarak sorumluluktan kurtaramazsınız. Eğer hayvanlara sahip çıkıyorsanız ona gör uygulamalar yapmak durumundasınız. Kırsal alanlarda bu hayvanlar için yemleme çalışmalarının yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.