Şiran'lılar Yeniköy Çamlık Şenliğinde Buluştu

Yaşam 24.07.2024 - 09:33, Güncelleme: 24.07.2024 - 09:43 3966+ kez okundu.
 

Şiran'lılar Yeniköy Çamlık Şenliğinde Buluştu

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yeniköy köyünde bu yıl 19.'su düzenlenen Yeniköy Çamlık Şenliği coşkuyla gerçekleştirildi.
Köyün Çamlık alanında gerçekleştirilen şenliğe, kış mevsiminde köyü ziyaretinde geleceğine dair söz veren Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever de katıldı. Vali Tanrısever şenlik alanı girişinde davul-zurnayla karşılandı. Şenliğe ayrıca Şiran Kaymakam Vekili ve Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara ve ilçe protokolü katıldı. Köy muhtarlığının yemek, Yeniköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de tatlı, dondurma ve diğer faaliyetlerin sponsorluğunu üstlendiği şenlikte, davetlilere yöresel etli keşkek de ikram edildi. Çoğunluğu gurbetçilerin oluşturduğu, çocukların çuval yarışı oynadığı, katılımcıların devasa halay halkasında buluştuğu şenlikte vatandaşlarla sohbet eden Vali Tanrısever, yaşlıların ellerini öperek özel olarak ilgilendi. Vali Tanrısever, Dede Korkut’un “Şol gökleri kaldıranın, donatarak dolduranın, ol deyince olduranın, doksandokuz adı ile merhaba” diyerek başladığı konuşmasını “Bugünler güzel günler. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep beraber birlik olalım” sözleriyle sonlandırdı. Ahşap el sanatı ve ağaç kökü sanatının güzel örneklerinin sergilendiği şenlikte konuşan Şiran Belediye Başkanı Kara da, “Şenlik için emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Böyle etkinlikler sayesinde bizler sıla-i rahimi ayakta tutuyoruz. Sizler birçok şehirden, yurtdışından gelerek buralardan bağınızı koparmıyorsunuz” diye konuştu.
Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Yeniköy köyünde bu yıl 19.'su düzenlenen Yeniköy Çamlık Şenliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Köyün Çamlık alanında gerçekleştirilen şenliğe, kış mevsiminde köyü ziyaretinde geleceğine dair söz veren Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever de katıldı. Vali Tanrısever şenlik alanı girişinde davul-zurnayla karşılandı.

Şenliğe ayrıca Şiran Kaymakam Vekili ve Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara ve ilçe protokolü katıldı. Köy muhtarlığının yemek, Yeniköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de tatlı, dondurma ve diğer faaliyetlerin sponsorluğunu üstlendiği şenlikte, davetlilere yöresel etli keşkek de ikram edildi.

Çoğunluğu gurbetçilerin oluşturduğu, çocukların çuval yarışı oynadığı, katılımcıların devasa halay halkasında buluştuğu şenlikte vatandaşlarla sohbet eden Vali Tanrısever, yaşlıların ellerini öperek özel olarak ilgilendi.

Vali Tanrısever, Dede Korkut’un “Şol gökleri kaldıranın, donatarak dolduranın, ol deyince olduranın, doksandokuz adı ile merhaba” diyerek başladığı konuşmasını “Bugünler güzel günler. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep beraber birlik olalım” sözleriyle sonlandırdı.

Ahşap el sanatı ve ağaç kökü sanatının güzel örneklerinin sergilendiği şenlikte konuşan Şiran Belediye Başkanı Kara da, “Şenlik için emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Böyle etkinlikler sayesinde bizler sıla-i rahimi ayakta tutuyoruz. Sizler birçok şehirden, yurtdışından gelerek buralardan bağınızı koparmıyorsunuz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.