Tekke Beldesinde 10 Yıl Sonra İlk Nikah Kıyıldı

Yaşam 23.07.2024 - 16:50, Güncelleme: 23.07.2024 - 16:59 3648+ kez okundu.
 

Tekke Beldesinde 10 Yıl Sonra İlk Nikah Kıyıldı

Gümüşhane’nin en büyük köyü iken mahkeme kararı ile 10 yıl sonra belde olan Tekke’de kıyılan ilk nikâh, son seçimde muhtar olan 24 yaşındaki Nurican Alkan’ın nikâhı oldu.
Gümüşhane’nin 2 bin 331 nüfusuyla en büyük köyü iken mahkeme kararı ile 10 yıl sonra belde olan Tekke’de Belediye Başkanı tarafından kıyılan ilk nikâh, 31 Mart seçimlerinde muhtarlığı kazanan 24 yaşındaki Nurican Alkan’ın nikâhı oldu. Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran geçtiğimiz günlerde onarımı yapılarak hizmete açılan Gümüşdamla yüzme havuzunda, Nurican- İlayda Alkan çiftinin nikâh merasimine katılarak genç çiftin nikâhını kıydı. Demirkıran, göreve başlamasının ardından belediye başkanı unvanıyla ilk nikâhını kıyıp ailelerin mutluluğuna ortak oldu. Belediye Başkanı Demirkıran, yaptığı açıklamada, “Belediyemizde 10 yıl sonra yeniden bir nikâh kıyılmış oldu. Ve aynı zamanda belediye başkanı olarak ilk nikâhımı kıydım. Bu evliliğin başta sizlere, ailenize ve sevenlerinize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çıktıkları bu güzel yolda ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi. 10 yıl aradan sonra kıyılan ilk nikâhın Muhtar Nurican Alkan’ın nikâhı olmasının güzel bir tesadüf olduğuna vurgu yapan Demirkıran, “Nikâh benim için de anlamlı oldu. Ben de ilk kez bir nikâh kıydım. 31 Mart yerel seçimlerinde köy statüsünde olan Tekke’miz önce tekrardan belde oldu. Ardından Sayın Valimiz Alper Tanrısever’in tensipleriyle Belediye Başkanlığı görevine getirildim. İlk nikâhımız ise 31 Martta seçilen muhtarımızın nikâhı oldu. Genç muhtarımızın nikâhını kıymak demek bana nasipmiş” diye konuştu.
Gümüşhane’nin en büyük köyü iken mahkeme kararı ile 10 yıl sonra belde olan Tekke’de kıyılan ilk nikâh, son seçimde muhtar olan 24 yaşındaki Nurican Alkan’ın nikâhı oldu.

Gümüşhane’nin 2 bin 331 nüfusuyla en büyük köyü iken mahkeme kararı ile 10 yıl sonra belde olan Tekke’de Belediye Başkanı tarafından kıyılan ilk nikâh, 31 Mart seçimlerinde muhtarlığı kazanan 24 yaşındaki Nurican Alkan’ın nikâhı oldu.

Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran geçtiğimiz günlerde onarımı yapılarak hizmete açılan Gümüşdamla yüzme havuzunda, Nurican- İlayda Alkan çiftinin nikâh merasimine katılarak genç çiftin nikâhını kıydı.

Demirkıran, göreve başlamasının ardından belediye başkanı unvanıyla ilk nikâhını kıyıp ailelerin mutluluğuna ortak oldu.

Belediye Başkanı Demirkıran, yaptığı açıklamada, “Belediyemizde 10 yıl sonra yeniden bir nikâh kıyılmış oldu. Ve aynı zamanda belediye başkanı olarak ilk nikâhımı kıydım. Bu evliliğin başta sizlere, ailenize ve sevenlerinize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çıktıkları bu güzel yolda ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.

10 yıl aradan sonra kıyılan ilk nikâhın Muhtar Nurican Alkan’ın nikâhı olmasının güzel bir tesadüf olduğuna vurgu yapan Demirkıran, “Nikâh benim için de anlamlı oldu. Ben de ilk kez bir nikâh kıydım. 31 Mart yerel seçimlerinde köy statüsünde olan Tekke’miz önce tekrardan belde oldu. Ardından Sayın Valimiz Alper Tanrısever’in tensipleriyle Belediye Başkanlığı görevine getirildim. İlk nikâhımız ise 31 Martta seçilen muhtarımızın nikâhı oldu. Genç muhtarımızın nikâhını kıymak demek bana nasipmiş” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.