Yer Bilimci Prof. Naci Görür'den Erzincan Uyarısı

Yaşam 25.07.2024 - 10:19, Güncelleme: 25.07.2024 - 10:30 4755+ kez okundu.
 

Yer Bilimci Prof. Naci Görür'den Erzincan Uyarısı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem risk haritasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Yedisu Fayı'nın kırılma periyodunun dolduğuna dikkat çekerek, bölgedeki 3 il için 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. "Artık dilimizde tüy bitti" ifadelerini kullanan Görür, 3 kent için dirençli kentler çağrısı yaptı. Görür, Yedisu Fayı'na dikkat çekerek 3 il için uyarıda bulundu. Görür, "Kuzey Anadolu fayında, ortalama 250 yıllık periyotlarda büyük deprem olduğunu düşünürsek, söz konusu bölgede 7.2, 7.4'lük deprem riski var" dedi. Deprem uzmanı, fayın kırılma periyodunun dolduğunu söyledi. Türkiye’de 500'den fazla canlı fay olduğunun altını çizen Görür, "Artık dilimizde tüy bitti. Bingöl,  Erzincan, Tunceli ve çevresi de deprem dirençli kentler haline getirilmeli" uyarısında bulundu. Prof. Dr. Naci Görür'ün Haberglobal'e yaptığı açıklamalar şöyle: "Bingöl,  Erzincan, Tunceli, Karlıova'ya dikkat'' Böyle bir deprem; Bingöl, Erzincan, Tunceli, Karlıova arasını etkiler. Yer bilimciler olarak paniğe neden olacak söylemlerden uzak durmalıyız. Israrla uyarılarda bulunuyorum. Özellikle yerel yönetimleri uyarmamın nedeni, deprem gelmeden önce hazırlık yapmaları... Her yerde 'deprem dirençli kentlerden' söz ediyorum. Deprem dirençli kentlerin nasıl ve kimler tarafından yapılacağını tüm Türkiye’yi dolaşıp anlatıyorum. Artık dilimizde tüy bitti.. Bingöl, Erzincan, Tunceli ve çevresi de deprem dirençli kentler haline getirilmeli.”
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem risk haritasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Yedisu Fayı'nın kırılma periyodunun dolduğuna dikkat çekerek, bölgedeki 3 il için 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. "Artık dilimizde tüy bitti" ifadelerini kullanan Görür, 3 kent için dirençli kentler çağrısı yaptı.

Görür, Yedisu Fayı'na dikkat çekerek 3 il için uyarıda bulundu. Görür, "Kuzey Anadolu fayında, ortalama 250 yıllık periyotlarda büyük deprem olduğunu düşünürsek, söz konusu bölgede 7.2, 7.4'lük deprem riski var" dedi. Deprem uzmanı, fayın kırılma periyodunun dolduğunu söyledi.

Türkiye’de 500'den fazla canlı fay olduğunun altını çizen Görür, "Artık dilimizde tüy bitti. Bingöl,  Erzincan, Tunceli ve çevresi de deprem dirençli kentler haline getirilmeli" uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür'ün Haberglobal'e yaptığı açıklamalar şöyle:

"Bingöl,  Erzincan, Tunceli, Karlıova'ya dikkat''

Böyle bir deprem; Bingöl, Erzincan, Tunceli, Karlıova arasını etkiler. Yer bilimciler olarak paniğe neden olacak söylemlerden uzak durmalıyız. Israrla uyarılarda bulunuyorum. Özellikle yerel yönetimleri uyarmamın nedeni, deprem gelmeden önce hazırlık yapmaları... Her yerde 'deprem dirençli kentlerden' söz ediyorum. Deprem dirençli kentlerin nasıl ve kimler tarafından yapılacağını tüm Türkiye’yi dolaşıp anlatıyorum. Artık dilimizde tüy bitti.. Bingöl, Erzincan, Tunceli ve çevresi de deprem dirençli kentler haline getirilmeli.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.