Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Söğütlü Ernek Yaylası Yaz-Kış Farketmeksizin Söğütlü Gençlerinin Vazgeçilmezi

Yaşam 15.02.2024 - 18:02, Güncelleme: 15.02.2024 - 18:14 15078+ kez okundu.
 

Söğütlü Ernek Yaylası Yaz-Kış Farketmeksizin Söğütlü Gençlerinin Vazgeçilmezi

Kışın insan Kelkit'te ne yapar sorusunu, Söğütlü(eleç) gençleri insanı kıskandıracak şekilde cevaplıyor.
Genç nufüsuyla canlılığını koruyan, diğer belde ve köylere göre kışında hareketli olan, Kelkit'in Söğütlü Beldesinin sosyal hayatında yaylalarının büyük yeri var. Kimisi yayladaki buz tutmuş gölün ortasına çadırını kurup kış kampı yaparken kimisi ise kar üzerinde çayını ve kahvesini hazırlayıp yaylayı seyretmenin keyfini yaşıyor.    Yürüyüş tutkunları ise kendilerine koşoluk denilen mevkiyi hedef belirleyip yürümenin keyfini çıkarıyor. Ayrıca Kızakla grup halinde karda kaymaları ise herkes için en büyük zevk. Ancak bana sorarsanız en güzeli ise dışarda kar yağarken oldukça düzenli yapılan yayla evlerinde soba başında kestane ve patates pişirmeleri.Beldeye gelen herkesin ilk fırsatta yaylaya gitmek istemesinin nedeni bütün bunları ögrenince daha iyi anlaşılıyor.Belde sakinlerinden Süleyman ARSLAN yaylaya tutkusunu şöyle ifade ediyor ; " Beldeye geldiğimde muhakkak yaylaya çıkarım.Yayla benim için bir tutku.Ruhumu dinlendirdiğim anılarımı tekrar hissettiğim bir yer.Orda yaptığim her türlü aktiviteden keyif alıyorum.Bu tutkuyu Söğütlü'lü olan herkes bilir" Görülen o ki bu kadar etkili ve potansiyelinin yüksek olduğu bir sosyal alan için başkan adaylarının bir projesinin olması bekleniyor.    
Kışın insan Kelkit'te ne yapar sorusunu, Söğütlü(eleç) gençleri insanı kıskandıracak şekilde cevaplıyor.

Genç nufüsuyla canlılığını koruyan, diğer belde ve köylere göre kışında hareketli olan, Kelkit'in Söğütlü Beldesinin sosyal hayatında yaylalarının büyük yeri var. Kimisi yayladaki buz tutmuş gölün ortasına çadırını kurup kış kampı yaparken kimisi ise kar üzerinde çayını ve kahvesini hazırlayıp yaylayı seyretmenin keyfini yaşıyor.

 

 Yürüyüş tutkunları ise kendilerine koşoluk denilen mevkiyi hedef belirleyip yürümenin keyfini çıkarıyor.

Ayrıca Kızakla grup halinde karda kaymaları ise herkes için en büyük zevk. Ancak bana sorarsanız en güzeli ise dışarda kar yağarken oldukça düzenli yapılan yayla evlerinde soba başında kestane ve patates pişirmeleri.Beldeye gelen herkesin ilk fırsatta yaylaya gitmek istemesinin nedeni bütün bunları ögrenince daha iyi anlaşılıyor.Belde sakinlerinden Süleyman ARSLAN yaylaya tutkusunu şöyle ifade ediyor ; " Beldeye geldiğimde muhakkak yaylaya çıkarım.Yayla benim için bir tutku.Ruhumu dinlendirdiğim anılarımı tekrar hissettiğim bir yer.Orda yaptığim her türlü aktiviteden keyif alıyorum.Bu tutkuyu Söğütlü'lü olan herkes bilir"

Görülen o ki bu kadar etkili ve potansiyelinin yüksek olduğu bir sosyal alan için başkan adaylarının bir projesinin olması bekleniyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.