Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Aman dikkat! Su sayaçlarınız donabilir

Yaşam 03.02.2024 - 19:35, Güncelleme: 03.02.2024 - 19:35 11751+ kez okundu.
 

Aman dikkat! Su sayaçlarınız donabilir

Gümüşhane'de son zamanlarda yaşanan soğuk hava dalgası, su sayaçları için de tehlike oluşturuyor. Yetkililer, açıkta bulunan ve soğuğa karşı korunmayan sayaçların donma riski taşıdığı uyarısında bulundu.
Soğuk havanın su sayaçlarına zarar verebileceği ve belirli bir süre kullanılmadığında donabileceği belirtildi. Özellikle açıkta bulunan sayaçların, donma riskini azaltmak için koruyucu materyallerle kaplanması gerekiyor. Donan sayaçlara ve borulara kesinlikle ateş veya sıcak suyla müdahale edilmemesi gerektiği de vurgulandı. Yetkililer, Gümüşhanelileri su sayaçları ve tesisat borularını soğuktan korumak için gerekli önlemleri almaya çağırdı. İşte alınabilecek önlemler: Açıkta bulunan sayaçları: Yalıtım malzemesiyle (köpük, strafor vb.) sarmak Bez veya çuval ile örtmek Ahşap kutu veya dolap içine yerleştirmek Sayaç ve boruların etrafındaki toprağı: Kuru yaprak ve samanla örtmek Su geçirmez naylonla kaplamak Muslukları kapatarak suyun akışını kesmek Evden uzun süre ayrılacaksanız veya soğuk hava dalgası şiddetlenecekse Sayaç ve tesisat borularında donma belirtisi görürseniz: Usta bir tesisatçıdan yardım almak Kesinlikle ateş veya sıcak su kullanmamak  
Gümüşhane'de son zamanlarda yaşanan soğuk hava dalgası, su sayaçları için de tehlike oluşturuyor. Yetkililer, açıkta bulunan ve soğuğa karşı korunmayan sayaçların donma riski taşıdığı uyarısında bulundu.

Soğuk havanın su sayaçlarına zarar verebileceği ve belirli bir süre kullanılmadığında donabileceği belirtildi. Özellikle açıkta bulunan sayaçların, donma riskini azaltmak için koruyucu materyallerle kaplanması gerekiyor. Donan sayaçlara ve borulara kesinlikle ateş veya sıcak suyla müdahale edilmemesi gerektiği de vurgulandı.

Yetkililer, Gümüşhanelileri su sayaçları ve tesisat borularını soğuktan korumak için gerekli önlemleri almaya çağırdı. İşte alınabilecek önlemler:

  • Açıkta bulunan sayaçları:
    • Yalıtım malzemesiyle (köpük, strafor vb.) sarmak
    • Bez veya çuval ile örtmek
    • Ahşap kutu veya dolap içine yerleştirmek
  • Sayaç ve boruların etrafındaki toprağı:
    • Kuru yaprak ve samanla örtmek
    • Su geçirmez naylonla kaplamak
  • Muslukları kapatarak suyun akışını kesmek
  • Evden uzun süre ayrılacaksanız veya soğuk hava dalgası şiddetlenecekse
  • Sayaç ve tesisat borularında donma belirtisi görürseniz:
    • Usta bir tesisatçıdan yardım almak
    • Kesinlikle ateş veya sıcak su kullanmamak

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.