Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bilim Ve Teknolojinin Kalbi Bayburt'ta Attı

Yaşam 12.06.2024 - 14:50, Güncelleme: 12.06.2024 - 16:00 3300 kez okundu.
 

Bilim Ve Teknolojinin Kalbi Bayburt'ta Attı

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Bilim ve Teknolojinin Kalbi Bayburt'ta Atıyor' sloganıyla, bu yıl ikincisi düzenlenen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinin açılışı yapıldı.
Öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve genç beyinleri bu alanda bilgi paylaşımına teşvik etmek amacıyla düzenlenen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinde, ziyaretçiler 35 farklı atölye çalışmalarını meraklı gözlerle inceleyerek, yarışmalar ve gösteriler eşliğinde festivalin keyfini çıkardılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstikal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış programı, Bayburt Ortaokulu halk oyunları ekibinin, gösterileriyle devam etti. Ardından Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi ROBOHATİP takımına ait roketler gökyüzüne fırlatılarak festivalin kapıları ziyaretçilere açıldı. Model uçak simülasyonu, köpük kesme makinesiyle roket yapımı, çizgi izleyen robot etkinliği, Hüsn-i hat atölyesi, lazer cnc atölyesi, su piyanosu ile yanmayan el deneyi gibi 35 farklı atölye çalışmalarının yanı sıra, model roket yarışması, yapay zeka yarışması, lastik motorlu uçak yarışması ve kodlama yarışmalarıyla öğrencilerin bilimsel, kültürel ve edebi eserleri sergilenerek, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. İl protokol üyeleri de, öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı stantları gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Bilimin ışığında ilerleyerek farklı çalışmalar ortaya koyan öğrencilerin eserleri ise, il protokol üyeleri başta olmak üzere, ziyaretçilerden tam not aldı.
Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Bilim ve Teknolojinin Kalbi Bayburt'ta Atıyor' sloganıyla, bu yıl ikincisi düzenlenen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinin açılışı yapıldı.

Öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmak ve genç beyinleri bu alanda bilgi paylaşımına teşvik etmek amacıyla düzenlenen BAYFEST Bilim ve Teknoloji Festivalinde, ziyaretçiler 35 farklı atölye çalışmalarını meraklı gözlerle inceleyerek, yarışmalar ve gösteriler eşliğinde festivalin keyfini çıkardılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstikal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış programı, Bayburt Ortaokulu halk oyunları ekibinin, gösterileriyle devam etti. Ardından Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi ROBOHATİP takımına ait roketler gökyüzüne fırlatılarak festivalin kapıları ziyaretçilere açıldı.

Model uçak simülasyonu, köpük kesme makinesiyle roket yapımı, çizgi izleyen robot etkinliği, Hüsn-i hat atölyesi, lazer cnc atölyesi, su piyanosu ile yanmayan el deneyi gibi 35 farklı atölye çalışmalarının yanı sıra, model roket yarışması, yapay zeka yarışması, lastik motorlu uçak yarışması ve kodlama yarışmalarıyla öğrencilerin bilimsel, kültürel ve edebi eserleri sergilenerek, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İl protokol üyeleri de, öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı stantları gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Bilimin ışığında ilerleyerek farklı çalışmalar ortaya koyan öğrencilerin eserleri ise, il protokol üyeleri başta olmak üzere, ziyaretçilerden tam not aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.