Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Erzincan'da Kiraz Bahçelerinde Hasat Sevinci Yaşanıyor

Yaşam 11.06.2024 - 13:28, Güncelleme: 11.06.2024 - 13:52 3451 kez okundu.
 

Erzincan'da Kiraz Bahçelerinde Hasat Sevinci Yaşanıyor

Erzincan'ın merkez ilçesindeki köylerde, erkenci kiraz bahçelerindeki ağaçlarda yetiştirilen kirazlar toplanmaya başlandı.Bahçelerdeki bolluk ve bereket üreticinin yüzünü güldürüyor.
Sahip olduğu mikroklima özellikleri sayesinde başta elma, kayısı, şeftali, kiraz, üzüm, armut, dut, vişne, ceviz olmak üzere çok sayıda meyvenin yetiştirildiği Erzincan'da, bahçelerde erkenci kirazlar hasat edilmeye başlandı. TÜİK'in 2023 verilerine göre Erzincan'da 2 bin 340 dekar alandan 4 bin 75 ton kiraz üretimi gerçekleşti. Kalitesi ve aromasıyla Erzincan'ın önemli ürünlerinden biri olan kiraz dış ülkelere ve çevre illere satılıyor. Erzincan Merkeze bağlı Yaylabaşı Mahallesinde kiraz yetiştiriciliği yapan Saygın Polat, bahçesindeki kirazın hasadına başladı. Erkenci kiraz çeşitlerinin iç piyasaya sunduklarını ifade eden Polat, bu sene verim ve kaliteden memnun olduklarını, ürettikleri kiraza güvendiklerini, işçi bulmada sıkıntı yaşamalarına rağmen üretimden taviz vermeyeceklerini söyledi.
Erzincan'ın merkez ilçesindeki köylerde, erkenci kiraz bahçelerindeki ağaçlarda yetiştirilen kirazlar toplanmaya başlandı.Bahçelerdeki bolluk ve bereket üreticinin yüzünü güldürüyor.

Sahip olduğu mikroklima özellikleri sayesinde başta elma, kayısı, şeftali, kiraz, üzüm, armut, dut, vişne, ceviz olmak üzere çok sayıda meyvenin yetiştirildiği Erzincan'da, bahçelerde erkenci kirazlar hasat edilmeye başlandı.

TÜİK'in 2023 verilerine göre Erzincan'da 2 bin 340 dekar alandan 4 bin 75 ton kiraz üretimi gerçekleşti. Kalitesi ve aromasıyla Erzincan'ın önemli ürünlerinden biri olan kiraz dış ülkelere ve çevre illere satılıyor.

Erzincan Merkeze bağlı Yaylabaşı Mahallesinde kiraz yetiştiriciliği yapan Saygın Polat, bahçesindeki kirazın hasadına başladı. Erkenci kiraz çeşitlerinin iç piyasaya sunduklarını ifade eden Polat, bu sene verim ve kaliteden memnun olduklarını, ürettikleri kiraza güvendiklerini, işçi bulmada sıkıntı yaşamalarına rağmen üretimden taviz vermeyeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.