Gümüşhane Valiliğinden Vatandaşlara Uyarı

Yaşam 18.07.2024 - 11:52, Güncelleme: 18.07.2024 - 11:57 3950+ kez okundu.
 

Gümüşhane Valiliğinden Vatandaşlara Uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı vatandaşlara duyuru yaparak telefon dolandırıcılarına aldanmamaları noktasında uyarılarda bulundu.
Gümüşhane Valiliğinden yapılan uyarılarda: ''Sizleri telefonla arayarak kendilerini Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis olarak tanıtan ve Para talebinde bulunan şahıslara inanmayın Böyle bir durumda hemen 112 acil çağrı merkezini arayın, ya da Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne müracaat edin.'' Bugün gün içinde Gümüşhane’de pek çok kişiyi cep telefonuyla arayan kişi ya da kişiler kendilerini Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü personeli olarak tanıtıp çeşitli suç isnatları ile korkutarak vatandaşları dolandırmak istediler. Bir kısmını ise dolandırdılar. Dolandırıldıklarını anlamayan bazı vatandaşlarımız dolandırıcılara altın ve paralarını kaptırırken, bir günde çok sayıda dolandırıcılık olayı olması, dolandırıcıların Gümüşhane’yi hedef aldığını gösterdiğini söyleyen yetkililer, “Vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Kesinlikle  kendilerinin savcı, polis, jandarma ve benzeri devlet görevlisi olduklarını söyleyerek sizinle konuşmaya ve kandırmaya çalışanlara kanmayıp, hemen durumu adli ve güvenlik birimlerine intikal ettirin” dediler. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel komutanlığı vatandaşlara  ''Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp, hattınızın teröristlerce kullanıldığını, terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu söyleyen kişiler dolandırıcıdır. İtibar etmeyin! Size operasyon yaptıklarını söyleyecek ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir. İnanmayın! Savcı ya da Polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası, para veya altın istemez. Aldanmayın!” şeklinde uyarılarda bulundu.
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı vatandaşlara duyuru yaparak telefon dolandırıcılarına aldanmamaları noktasında uyarılarda bulundu.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan uyarılarda:

''Sizleri telefonla arayarak kendilerini Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis olarak tanıtan ve Para talebinde bulunan şahıslara inanmayın

Böyle bir durumda hemen 112 acil çağrı merkezini arayın, ya da Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne müracaat edin.''

Bugün gün içinde Gümüşhane’de pek çok kişiyi cep telefonuyla arayan kişi ya da kişiler kendilerini Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü personeli olarak tanıtıp çeşitli suç isnatları ile korkutarak vatandaşları dolandırmak istediler. Bir kısmını ise dolandırdılar.

Dolandırıldıklarını anlamayan bazı vatandaşlarımız dolandırıcılara altın ve paralarını kaptırırken, bir günde çok sayıda dolandırıcılık olayı olması, dolandırıcıların Gümüşhane’yi hedef aldığını gösterdiğini söyleyen yetkililer, “Vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Kesinlikle  kendilerinin savcı, polis, jandarma ve benzeri devlet görevlisi olduklarını söyleyerek sizinle konuşmaya ve kandırmaya çalışanlara kanmayıp, hemen durumu adli ve güvenlik birimlerine intikal ettirin” dediler.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel komutanlığı vatandaşlara  ''Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp, hattınızın teröristlerce kullanıldığını, terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu söyleyen kişiler dolandırıcıdır. İtibar etmeyin! Size operasyon yaptıklarını söyleyecek ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir. İnanmayın! Savcı ya da Polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası, para veya altın istemez. Aldanmayın!” şeklinde uyarılarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.