Kelkit Türk Eğitim-Sen'den Van-Bitlis Gezisi

Yaşam 23.05.2024 - 10:53, Güncelleme: 23.05.2024 - 11:06 6021+ kez okundu.
 

Kelkit Türk Eğitim-Sen'den Van-Bitlis Gezisi

Kelkit Türk Eğitim-Sen Ailesi 19 MAYIS Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında Van,Bitlis illerini kapsayan bir gezi düzenledi.
Ülkemizin doğal ve kültürel yerlerini gezen öğretmenler sırasıyla,Erzurum evlerini, Doğubayazıt İshakpaşa Sarayı'nı, Muradiye Şelalesi'ni,Van Kalesi'ni, Akdamar Kilise'sini,Ahlat Selçuklu Mezarlığını, Harabe şehri, Nemrut krater göllerini,Bitlis Şehir merkezini  ve Muş'ta bulunan tarihi Murat Köprüsü'nü ziyaret ederek dolu dolu ve keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi. Başkan Köksal,Kelkit Türk Eğitim-Sen Ailesi olarak Bitlis'te bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesindeki dünyanın en büyük Türk-İslam Mezarlığı olma özelliğine sahip (210 dönümlük bir alan ve yaklaşık 8200 mezar taşı bulunan) Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etmekten duyduğu sevinci dile getirdi. Başkan Köksal yol boyunca öğretmenlerin birlikte söyledikleri türkülerle ve oynanan horonlarla gezinin daha eğlenceli hale geldiğini belirterek geziden duyduğu memnuniyeti dile getirip öğretmenlere teşekkür etti.
Kelkit Türk Eğitim-Sen Ailesi 19 MAYIS Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftasında Van,Bitlis illerini kapsayan bir gezi düzenledi.

Ülkemizin doğal ve kültürel yerlerini gezen öğretmenler sırasıyla,Erzurum evlerini, Doğubayazıt İshakpaşa Sarayı'nı, Muradiye Şelalesi'ni,Van Kalesi'ni, Akdamar Kilise'sini,Ahlat Selçuklu Mezarlığını, Harabe şehri, Nemrut krater göllerini,Bitlis Şehir merkezini  ve Muş'ta bulunan tarihi Murat Köprüsü'nü ziyaret ederek dolu dolu ve keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi.

Başkan Köksal, Kelkit Türk Eğitim-Sen Ailesi olarak Bitlis'te bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesindeki dünyanın en büyük Türk-İslam Mezarlığı olma özelliğine sahip (210 dönümlük bir alan ve yaklaşık 8200 mezar taşı bulunan) Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etmekten duyduğu sevinci dile getirdi.

Başkan Köksal yol boyunca öğretmenlerin birlikte söyledikleri türkülerle ve oynanan horonlarla gezinin daha eğlenceli hale geldiğini belirterek geziden duyduğu memnuniyeti dile getirip öğretmenlere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.