Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kelkit İlçe Saglık Müdürlüğü Kelkit'te Artan Tularemi(Avcı Hastalığı) ye Karşı Çalışma Başlattı

Gündem 22.02.2024 - 11:36, Güncelleme: 22.02.2024 - 11:41 20893+ kez okundu.
 

Kelkit İlçe Saglık Müdürlüğü Kelkit'te Artan Tularemi(Avcı Hastalığı) ye Karşı Çalışma Başlattı

Tularemi veya diğer adıyla Avcı hastalığı; vahşi tavşan eti yenmesi, fare, sincap gibi kemirgenlerin ölüleri veya dışkıları ile temas, yine bu kemirgenlerin içme suyu ve su kaynaklarını kirletmesi sonucu insanlara bulaş gösterebilir.
Ülkemizde son dönemde yaşanan olağandışı mevsim değişiklikleri sonucu kemirgen popülasyonunda artışa bağlı İlçemizde de olmak üzere Tularemi vakalarında artış görülmekte.   Tularemi çoğunlukla ani yükselen ateş, üşüme, titreme, baş ağrısı ve iştahsızlık gibi belirtiler ile başlar; bu semptomlara boğaz ağrısı, kuru öksürük, karın ağrısı ve kas ağrıları eşlik edebilir. Hastalık etkeninin vücuda girdiği bölgede şişlik, boyunda şişlikler veya göz iltihabı da hastalarda görülebilir.   Vatandaşlarımızın hastalığa yakalanmaması için hayvanlarla temasta mutlaka eldiven kullanması, hayvan etlerinin iyice pişirilmeden tüketilmemesi, içme ve kullanma su kanalları ve depolarının kirlenmeyi engelleyecek şekilde yapılması ve uygun olmayanların ıslah edilmesi, yine su depolarına mümkün olduğunca otomatik klorlama sistemi kurulması ve depoların düzenli temizlenmesi gerekmektedir. Bu kritik durum üzerine harekete geçen İlçe sağlık müdürü Murat KÖROĞLU ; "Kelkit İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak İlçe ve beldelerimizde su kaynaklarının kontrolü, sulardan numune alımı, su analiz ve raporlarının tutulması ve takibini yapmaktayız. Yine düzenlediğimiz eğitimler ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden de vatandaşlarımızı hastalıklar konusunda bilinçlendirmeye devam etmekteyiz." açıklamasını yaptı.
Tularemi veya diğer adıyla Avcı hastalığı; vahşi tavşan eti yenmesi, fare, sincap gibi kemirgenlerin ölüleri veya dışkıları ile temas, yine bu kemirgenlerin içme suyu ve su kaynaklarını kirletmesi sonucu insanlara bulaş gösterebilir.

Ülkemizde son dönemde yaşanan olağandışı mevsim değişiklikleri sonucu kemirgen popülasyonunda artışa bağlı İlçemizde de olmak üzere Tularemi vakalarında artış görülmekte.

 

Tularemi çoğunlukla ani yükselen ateş, üşüme, titreme, baş ağrısı ve iştahsızlık gibi belirtiler ile başlar; bu semptomlara boğaz ağrısı, kuru öksürük, karın ağrısı ve kas ağrıları eşlik edebilir. Hastalık etkeninin vücuda girdiği bölgede şişlik, boyunda şişlikler veya göz iltihabı da hastalarda görülebilir.

 

Vatandaşlarımızın hastalığa yakalanmaması için hayvanlarla temasta mutlaka eldiven kullanması, hayvan etlerinin iyice pişirilmeden tüketilmemesi, içme ve kullanma su kanalları ve depolarının kirlenmeyi engelleyecek şekilde yapılması ve uygun olmayanların ıslah edilmesi, yine su depolarına mümkün olduğunca otomatik klorlama sistemi kurulması ve depoların düzenli temizlenmesi gerekmektedir.

Bu kritik durum üzerine harekete geçen İlçe sağlık müdürü Murat KÖROĞLU ;

" Kelkit İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak İlçe ve beldelerimizde su kaynaklarının kontrolü, sulardan numune alımı, su analiz ve raporlarının tutulması ve takibini yapmaktayız. Yine düzenlediğimiz eğitimler ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden de vatandaşlarımızı hastalıklar konusunda bilinçlendirmeye devam etmekteyiz." açıklamasını yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.