Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Zigana Kayak Merkezi Karne Tatilinde Rekor Kırdı!

Gümüşhane (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.02.2024 - 10:55, Güncelleme: 04.02.2024 - 10:55 33496+ kez okundu.
 

Zigana Kayak Merkezi Karne Tatilinde Rekor Kırdı!

Gümüşhane'nin eşsiz manzarası ve doğal güzellikleriyle ünlü Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, karne tatilinde 43 bin kişiyi ağırlayarak rekor kırdı. 2 haftalık tatil boyunca kayak, kızak ve kar motoru turlarının yanı sıra restoran, kafeterya ve kayak odası gibi imkanlarla misafirlerine keyifli bir deneyim sunan merkez, Arap turistlerin de ilgisini çekti.
Binlerce yıllık kervan yollarının kesiştiği noktada bulunan ve zorlu bir geçit olarak bilinen Zigana Dağı'nın zirvesinde yer alan kayak merkezi, tatil boyunca dolup taştı.Türkiye'nin ilk kayak merkezlerinden biri olan Zigana, okulların tatil olması ve kar yağışının artmasıyla birlikte kayak sezonunu açtı.Sezon boyunca en çok çocuklar kayak merkezinin tadını çıkarırken, Arap turistlerden de yoğun ilgi gördü.Kayak, kızak ve kar motoru turlarının yanı sıra restoran, kafeterya ve kayak odası gibi imkanlarla misafirlerine eksiksiz bir hizmet sunan Zigana'ya gelen ziyaretçilerin 15 bini Arap turistlerden oluştu. Konaklama tesislerinin doluluk oranının yüzde 85'lere ulaştığı Zigana'yı ziyaret eden minik ziyaretçiler Sena Fener, Serra Bal ve Asya Fener, Zigana'da çok güzel vakit geçirdiklerini ve tekrar gelmek istediklerini söylediler.Zigana'yı sık sık ziyaret eden Mustafa Berat Ergin ise merkezin kar yağışı ve manzarasının çok güzel olduğunu, kartopu oynadıklarını ve kayak yaptıklarını dile getirdi.Tesis işletmecisi Mustafa Eroğlu da yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte kar yağışının da yoğunlaştığını ve sezona güzel bir başlangıç yaptıklarını belirterek, 2 haftalık tatil boyunca 43 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi. Eroğlu, konaklama tesislerinin doluluk oranının yüzde 85 olduğunu, bungalovların da aktif olarak kullanıldığını ve gelen misafirleri 7'den 70'e memnun ettiklerini kaydetti.Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi'nde kar motoru turları, dev salıncak ve kayak ekipmanları gibi birçok imkânın da sunulduğunu belirten Eroğlu, karne tatili döneminde gelenlerin ağırlıklı olarak çocuk olduğunu ve kızaklara yoğun talep olduğunu ifade etti.Eroğlu, Şubat tatiline denk gelmesi nedeniyle Arap turistlerin de ilgi gösterdiğini ve 43 bin ziyaretçinin 15 bininin Arap turistlerden oluştuğunu sözlerine ekledi. Zigana Kayak Merkezi'nin bu başarısı, Gümüşhane turizmi için de oldukça önemli bir gelişme olarak yorumlanıyor.
Gümüşhane'nin eşsiz manzarası ve doğal güzellikleriyle ünlü Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, karne tatilinde 43 bin kişiyi ağırlayarak rekor kırdı. 2 haftalık tatil boyunca kayak, kızak ve kar motoru turlarının yanı sıra restoran, kafeterya ve kayak odası gibi imkanlarla misafirlerine keyifli bir deneyim sunan merkez, Arap turistlerin de ilgisini çekti.

Binlerce yıllık kervan yollarının kesiştiği noktada bulunan ve zorlu bir geçit olarak bilinen Zigana Dağı'nın zirvesinde yer alan kayak merkezi, tatil boyunca dolup taştı.Türkiye'nin ilk kayak merkezlerinden biri olan Zigana, okulların tatil olması ve kar yağışının artmasıyla birlikte kayak sezonunu açtı.Sezon boyunca en çok çocuklar kayak merkezinin tadını çıkarırken, Arap turistlerden de yoğun ilgi gördü.Kayak, kızak ve kar motoru turlarının yanı sıra restoran, kafeterya ve kayak odası gibi imkanlarla misafirlerine eksiksiz bir hizmet sunan Zigana'ya gelen ziyaretçilerin 15 bini Arap turistlerden oluştu.

Konaklama tesislerinin doluluk oranının yüzde 85'lere ulaştığı Zigana'yı ziyaret eden minik ziyaretçiler Sena Fener, Serra Bal ve Asya Fener, Zigana'da çok güzel vakit geçirdiklerini ve tekrar gelmek istediklerini söylediler.Zigana'yı sık sık ziyaret eden Mustafa Berat Ergin ise merkezin kar yağışı ve manzarasının çok güzel olduğunu, kartopu oynadıklarını ve kayak yaptıklarını dile getirdi.Tesis işletmecisi Mustafa Eroğlu da yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte kar yağışının da yoğunlaştığını ve sezona güzel bir başlangıç yaptıklarını belirterek, 2 haftalık tatil boyunca 43 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi.

Eroğlu, konaklama tesislerinin doluluk oranının yüzde 85 olduğunu, bungalovların da aktif olarak kullanıldığını ve gelen misafirleri 7'den 70'e memnun ettiklerini kaydetti. Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi'nde kar motoru turları, dev salıncak ve kayak ekipmanları gibi birçok imkânın da sunulduğunu belirten Eroğlu, karne tatili döneminde gelenlerin ağırlıklı olarak çocuk olduğunu ve kızaklara yoğun talep olduğunu ifade etti.Eroğlu, Şubat tatiline denk gelmesi nedeniyle Arap turistlerin de ilgi gösterdiğini ve 43 bin ziyaretçinin 15 bininin Arap turistlerden oluştuğunu sözlerine ekledi.

Zigana Kayak Merkezi'nin bu başarısı, Gümüşhane turizmi için de oldukça önemli bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Gümüşhane HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.