Gümüşhane’de Pestil, Pekmez ve Yöresel Yemek Yarışması

Gündem 05.10.2024 - 21:26, Güncelleme: 05.10.2024 - 22:04 244 kez okundu.
 

Gümüşhane’de Pestil, Pekmez ve Yöresel Yemek Yarışması

Gümüşhane'de 27. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Festivali kapsamında altın ödüllü yöresel yemek, pestil, pekmez ve kuşburnu marmelatı yarışması düzenlendi.
Gümüşhane'de bu yıl 27'ncisi düzenlenen Uluslararası Gümüşhane Kuşburnu-Pestil-Kültür ve Turizm Festivali, yerel lezzetleri ve kültürü kutlamak amacıyla geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Festival çerçevesinde, Gümüş Otel bahçesinde altın ödüllü yöresel yemek ve ürün yarışması düzenlendi. Yarışma, gendime çorbası, kuru fasulye, un helvası, pestil, kuşburnu marmelatı ve pekmez gibi zengin yöresel tatları kapsayan kategorilerde yapıldı. Yarışmaya katılan Gümüşhaneli üreticiler, el emekleriyle ürettikleri doğal ve sağlıklı ürünlerini jüri üyelerine sunarak kıyasıya bir rekabet ortamı yarattı.     Jüri, yarışmacıların ürünlerini tat, sunum ve özgünlük gibi çeşitli kriterlere göre değerlendirdi. Yarışmanın sonucunda, kategorilerde ilk üçe girenler altın ödüllerle onurlandırıldı.Kuru fasulye kategorisinde birinciliği Ayşe Çildoğan kazanırken, çorba kategorisinde Ganime Aslan, un helvası kategorisinde Elif Çelik, pekmez kategorisinde Hava Millet, pestil kategorisinde Aynur Bozkır ve kuşburnu marmelatı kategorisinde Gönül Durdu birinci oldu. Dereceye giren yarışmacılara altın ödülü ve plaket takdim edildi. Katılımcılar, festivalin coşkusunu yaşarken, geleneksel yemeklerin yanı sıra yöresel ürünlerin de sergilendiği stantları gezmeyi ihmal etmedi. Kategorilerde ödül kazananlar : Kuru fasulye: Ayşe Çildoğan Çorba: Ganime Aslan Un helvası: Elif Çelik Pekmez: Hava Millet Pestil: Aynur Bozkır Kuşburnu marmelatı: Gönül Durdu
Gümüşhane'de 27. Uluslararası Kuşburnu-Pestil Festivali kapsamında altın ödüllü yöresel yemek, pestil, pekmez ve kuşburnu marmelatı yarışması düzenlendi.

Gümüşhane'de bu yıl 27'ncisi düzenlenen Uluslararası Gümüşhane Kuşburnu-Pestil-Kültür ve Turizm Festivali, yerel lezzetleri ve kültürü kutlamak amacıyla geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Festival çerçevesinde, Gümüş Otel bahçesinde altın ödüllü yöresel yemek ve ürün yarışması düzenlendi.

Yarışma, gendime çorbası, kuru fasulye, un helvası, pestil, kuşburnu marmelatı ve pekmez gibi zengin yöresel tatları kapsayan kategorilerde yapıldı. Yarışmaya katılan Gümüşhaneli üreticiler, el emekleriyle ürettikleri doğal ve sağlıklı ürünlerini jüri üyelerine sunarak kıyasıya bir rekabet ortamı yarattı.

 

 

Jüri, yarışmacıların ürünlerini tat, sunum ve özgünlük gibi çeşitli kriterlere göre değerlendirdi. Yarışmanın sonucunda, kategorilerde ilk üçe girenler altın ödüllerle onurlandırıldı.Kuru fasulye kategorisinde birinciliği Ayşe Çildoğan kazanırken, çorba kategorisinde Ganime Aslan, un helvası kategorisinde Elif Çelik, pekmez kategorisinde Hava Millet, pestil kategorisinde Aynur Bozkır ve kuşburnu marmelatı kategorisinde Gönül Durdu birinci oldu.

Dereceye giren yarışmacılara altın ödülü ve plaket takdim edildi. Katılımcılar, festivalin coşkusunu yaşarken, geleneksel yemeklerin yanı sıra yöresel ürünlerin de sergilendiği stantları gezmeyi ihmal etmedi.

Kategorilerde ödül kazananlar :

  • Kuru fasulye: Ayşe Çildoğan
  • Çorba: Ganime Aslan
  • Un helvası: Elif Çelik
  • Pekmez: Hava Millet
  • Pestil: Aynur Bozkır
  • Kuşburnu marmelatı: Gönül Durdu
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.