Gümüşhaneliler, Filistin’e Destek İçin Yürüyüş Düzenledi

Gündem 06.10.2024 - 17:15, Güncelleme: 06.10.2024 - 17:26 286 kez okundu.
 

Gümüşhaneliler, Filistin’e Destek İçin Yürüyüş Düzenledi

Gümüşhane’de İsrail’in Gazze işgalinin 1’inci yıl dönümünde protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.
Fatih Parkı önünde toplanan kalabalık, ellerinde “Katil ABD Ortadoğu’dan defol” ve “Katil İsrail, Filistin’den Defol” yazılı pankartlarla yürüyerek İsrail aleyhine sloganlar attı. Yürüyüş, 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda sona erdi. Etkinlikte, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Furkan Ustakurt, tüm sivil toplum kuruluşları adına bir basın açıklaması yaptı. Ustakurt, Gazze işgalinin ve Müslümanlara yapılan zulmün sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, “Batı’yı arkasına alan İsrail, bütün bölgeyi ateşe vermeye başladı. Geçen yıl Gazze’de başlayan vahşet ve soykırım bugün Lübnan ve Yemen’e de sıçramış durumda. Bugün bu meydanda, Filistin halkının haklı mücadelesine destek olmak için buradayız” dedi. Ustakurt, Türkiye’nin uzun zamandır bu konuda uyarılarda bulunduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı’nın son açıklamalarının önemine dikkat çekti.“İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye olacaktır. Emperyalist stratejilerle Siyonist İsrail’in arz-ı mevud hedefi örtüşüyor. Doğu Akdeniz’deki savaş gemilerini, katil rejime yapılan silah yardımlarını başka nasıl açıklayabiliriz?” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından dualar edildi ve grup, etkinliği sonlandırdı.
Gümüşhane’de İsrail’in Gazze işgalinin 1’inci yıl dönümünde protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Fatih Parkı önünde toplanan kalabalık, ellerinde “Katil ABD Ortadoğu’dan defol” ve “Katil İsrail, Filistin’den Defol” yazılı pankartlarla yürüyerek İsrail aleyhine sloganlar attı. Yürüyüş, 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda sona erdi.

Etkinlikte, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Furkan Ustakurt, tüm sivil toplum kuruluşları adına bir basın açıklaması yaptı. Ustakurt, Gazze işgalinin ve Müslümanlara yapılan zulmün sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, “Batı’yı arkasına alan İsrail, bütün bölgeyi ateşe vermeye başladı. Geçen yıl Gazze’de başlayan vahşet ve soykırım bugün Lübnan ve Yemen’e de sıçramış durumda. Bugün bu meydanda, Filistin halkının haklı mücadelesine destek olmak için buradayız” dedi.

Ustakurt, Türkiye’nin uzun zamandır bu konuda uyarılarda bulunduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı’nın son açıklamalarının önemine dikkat çekti.“İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye olacaktır. Emperyalist stratejilerle Siyonist İsrail’in arz-ı mevud hedefi örtüşüyor. Doğu Akdeniz’deki savaş gemilerini, katil rejime yapılan silah yardımlarını başka nasıl açıklayabiliriz?” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından dualar edildi ve grup, etkinliği sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.