Kelkit'te Turşuluk Ve Yemeklik Lahanalar Bu Fiyata Satılıyor

Yaşam 07.10.2024 - 16:34, Güncelleme: 07.10.2024 - 16:34 603 kez okundu.
 

Kelkit'te Turşuluk Ve Yemeklik Lahanalar Bu Fiyata Satılıyor

Kelkit'de kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan lahanalar tezgahlarda yerini aldı. Kışın habercisi olarak bilinen, devasa büyüklükteki lahanalar 80 ile 150 TL arasında alıcı buluyor.
Geniş ve kat kat yaprakları olan, kış sebzesi olarak bilinen lahana, özellikle doğal yapısı ve uzun süre dayanıklı olması nedeniyle kelkit'de sıkça tercih ediliyor. kelkit'de başta lahana dolması olmak üzere lahanadan yapılan turşu ve çorbalar şehrin lezzet kültürleri arasında yerini alıyor. kelkit'lı kadınların mutfaklarından eksik etmediği lahanalar tezgahta yemeklik ve turşuluk olmak üzere ikiye ayrılıyor.   "Lahananın maliyeti arttı ancak tezgahtaki satış fiyatı aynı" Gerdekhisar'lı Köksal KORKMAZ, 80 liradan başlayan lahana fiyatlarının büyüklüğüne göre 150 liraya kadar çıktığını belirtti. KORKMAZ, lahana fiyatlarının üretim maliyetinin arttığını ancak satış fiyatının geçen sezonla aynı olduğunu kaydetti. Vatandaşların Gerdekhisar lahanasına rağbet ettiklerini belirtti.
Kelkit'de kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan lahanalar tezgahlarda yerini aldı. Kışın habercisi olarak bilinen, devasa büyüklükteki lahanalar 80 ile 150 TL arasında alıcı buluyor.

Geniş ve kat kat yaprakları olan, kış sebzesi olarak bilinen lahana, özellikle doğal yapısı ve uzun süre dayanıklı olması nedeniyle kelkit'de sıkça tercih ediliyor.
kelkit'de başta lahana dolması olmak üzere lahanadan yapılan turşu ve çorbalar şehrin lezzet kültürleri arasında yerini alıyor. kelkit'lı kadınların mutfaklarından eksik etmediği lahanalar tezgahta yemeklik ve turşuluk olmak üzere ikiye ayrılıyor.

 

"Lahananın maliyeti arttı ancak tezgahtaki satış fiyatı aynı"
Gerdekhisar'lı Köksal KORKMAZ, 80 liradan başlayan lahana fiyatlarının büyüklüğüne göre 150 liraya kadar çıktığını belirtti. KORKMAZ, lahana fiyatlarının üretim maliyetinin arttığını ancak satış fiyatının geçen sezonla aynı olduğunu kaydetti. Vatandaşların Gerdekhisar lahanasına rağbet ettiklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.