Maden Firması Çit Deresine Sokulmadı

Gündem 09.10.2024 - 09:31, Güncelleme: 09.10.2024 - 09:34 5626 kez okundu.
 

Maden Firması Çit Deresine Sokulmadı

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Gümüştuğ Vadisi, Çit Deresinde yapılması planlanan maden işletmesi için alana getirilen sondaj malzemeleri köylüler tarafından engellendi.
İlçeye bağlı Güvemli Köyü sınırlarında ÇED Gerekli değildir kararının mahkeme kararıyla iptal edildiği bölgeye kuş uçuşu 1 kilometre mesafedeki yeni alanda çalışma yapmak için bölgeye gelen maden firmasına ait tır vadiye sokulmadı. Sondaj malzemelerinin yüklü olduğu TIR’ı vadilerine sokmayan yöre halkı firma yetkililerinin polis çağırmasına rağmen kararlı duruşundan geri adım atmadı.  Torullular Derneği Başkanı Mümin Çakıcı, “Bu vadide sondaj ve maden aranmasına biz her şekilde karşı olduğumuzu ifade ettik ve etmeye devam ediyoruz. Biz bu bölgede maden istemiyoruz. Bu konuda da köylülerimizin duyarlılığı ortada” ifadelerini kullandı. Olayı haber alır almaz bölgeye giden Çakıcı, yaşanan durumu doğrularken aracın vadilerine girmesine engel olduklarını söyledi ve sosyal medya hesabından “"I don't want any mines in my village. Je ne veux pas de mines dans mon village. لا أريد أي ألغام في قريتي. Ich möchte keine Minen in meinem Dorf. Я не хочу, чтобы в моей деревне были мины. 我們不想讓我們的村莊裡有地雷. Bütün dillerde yazdık. "Köyümüzde Maden İstemiyoruz" Daha nasıl anlatabiliriz!" mesajını paylaştı.
Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Gümüştuğ Vadisi, Çit Deresinde yapılması planlanan maden işletmesi için alana getirilen sondaj malzemeleri köylüler tarafından engellendi.

İlçeye bağlı Güvemli Köyü sınırlarında ÇED Gerekli değildir kararının mahkeme kararıyla iptal edildiği bölgeye kuş uçuşu 1 kilometre mesafedeki yeni alanda çalışma yapmak için bölgeye gelen maden firmasına ait tır vadiye sokulmadı.

Sondaj malzemelerinin yüklü olduğu TIR’ı vadilerine sokmayan yöre halkı firma yetkililerinin polis çağırmasına rağmen kararlı duruşundan geri adım atmadı. 

Torullular Derneği Başkanı Mümin Çakıcı, “Bu vadide sondaj ve maden aranmasına biz her şekilde karşı olduğumuzu ifade ettik ve etmeye devam ediyoruz. Biz bu bölgede maden istemiyoruz. Bu konuda da köylülerimizin duyarlılığı ortada” ifadelerini kullandı.

Olayı haber alır almaz bölgeye giden Çakıcı, yaşanan durumu doğrularken aracın vadilerine girmesine engel olduklarını söyledi ve sosyal medya hesabından “"I don't want any mines in my village. Je ne veux pas de mines dans mon village. لا أريد أي ألغام في قريتي. Ich möchte keine Minen in meinem Dorf. Я не хочу, чтобы в моей деревне были мины. 我們不想讓我們的村莊裡有地雷. Bütün dillerde yazdık. "Köyümüzde Maden İstemiyoruz" Daha nasıl anlatabiliriz!" mesajını paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.