Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kan Bağışı Acil Değil Sürekli Bir İhtiyaçtır.

Yaşam 14.06.2024 - 17:22, Güncelleme: 14.06.2024 - 17:42 3135 kez okundu.
 

Kan Bağışı Acil Değil Sürekli Bir İhtiyaçtır.

14 Haziran Dünya Gönüllü kan bağışcıları günü dolayısıyla Kızılay ve Kelkit İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Kelkit meydanında kan verme işlemi yapılmaktadır.
14 Haziran Dünya Gönüllü kan bağışçıları günü münasebetiyle Kelkit İlçe Sağlık Müdürü Murat Köroğlu Kelkit halkına çağrıda bulunarak kan vermeye davet ettiğini söyledi. Ülkemizde de önemli bir konu olan kan bağışına ilgi yoğun şekilde yapılmaktadır. Biliyoruz ki vatandaşlarımızın yapacağı her 1 ünite kan bağışı sayesinde 3 farklı ihtiyaç sahibinin tedavisine katkı sağlanmaktadır. Kan bağışı basit bir işlem olmakla beraber, 18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. Kan bağışı sayesinde kan bekleyen Anemi, Talasemi, Hemofili, Lösemi hastalarıyla beraber; Organ nakil hastalarına, trafik kazalarında, yaralanmalarda veya ameliyatlarda kan kaybeden vatandaşlarımıza umut ışığı olabilir. Kan verme süreci herhangi bir bulaşıcı hastalığa neden olmamakla beraber her bağışçıda kullanılan ekipmanlar tek kullanımlık ve sterildir. Kan verme süreci yaklaşık 30-35 dakika sürmekle beraber süre boyunca zamanımızın çoğunu kayıt işlemleri, doktor muayenesi, kan bağışı ve ikram işlemleri almaktadır.  Ülke genelinde günlük ortalama 300 noktada kan bağışı gerçekleştirilmektedir. Size en yakın kan bağışı merkezi, kan alma birimi ya da kan bağışı kampanyamızı görmek için kanver.org sitesine girerek en yakın bağış noktalarını görebilirsiniz. Unutmayın kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır.
14 Haziran Dünya Gönüllü kan bağışcıları günü dolayısıyla Kızılay ve Kelkit İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Kelkit meydanında kan verme işlemi yapılmaktadır.

14 Haziran Dünya Gönüllü kan bağışçıları günü münasebetiyle Kelkit İlçe Sağlık Müdürü Murat Köroğlu Kelkit halkına çağrıda bulunarak kan vermeye davet ettiğini söyledi.

Ülkemizde de önemli bir konu olan kan bağışına ilgi yoğun şekilde yapılmaktadır. Biliyoruz ki vatandaşlarımızın yapacağı her 1 ünite kan bağışı sayesinde 3 farklı ihtiyaç sahibinin tedavisine katkı sağlanmaktadır.

Kan bağışı basit bir işlem olmakla beraber, 18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. Kan bağışı sayesinde kan bekleyen Anemi, Talasemi, Hemofili, Lösemi hastalarıyla beraber; Organ nakil hastalarına, trafik kazalarında, yaralanmalarda veya ameliyatlarda kan kaybeden vatandaşlarımıza umut ışığı olabilir.

Kan verme süreci herhangi bir bulaşıcı hastalığa neden olmamakla beraber her bağışçıda kullanılan ekipmanlar tek kullanımlık ve sterildir. Kan verme süreci yaklaşık 30-35 dakika sürmekle beraber süre boyunca zamanımızın çoğunu kayıt işlemleri, doktor muayenesi, kan bağışı ve ikram işlemleri almaktadır. 

Ülke genelinde günlük ortalama 300 noktada kan bağışı gerçekleştirilmektedir.
Size en yakın kan bağışı merkezi, kan alma birimi ya da kan bağışı kampanyamızı görmek için kanver.org sitesine girerek en yakın bağış noktalarını görebilirsiniz.

Unutmayın kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberkelkit.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.